DJD Administraties 

Boekhouden en Belastingen


Uitstel van Belastingaangifte 2022


De belastingaangifte moet ieder jaar voor 1 mei zijn ingediend. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met het verzamelen van de benodigde gegevens omdat dit in de praktijk nog wel eens lastig is. In veel gevallen bent u afhankelijk van derden die de gegevens moeten verstrekken.

Heeft u het idee dat u de deadline niet gaat halen? Dan is het zeker verstandig om uitstel van de belastingaangifte aan te vragen. Op het moment dat u dit immers niet doet, zal de Belastingdienst (overigens na het sturen van een herinnering) snel overgaan op het opleggen van boetes.

Als u voor de eerste keer een uitstel van de belastingaangifte aanvraagt, doet de Belastingdienst er over het algemeen niet moeilijk over om dit uitstel te verlenen. Dit uitstel zult u relatief eenvoudig krijgen, zonder dat u hier een goede reden voor op hoeft te geven.


Met slechts één telefoontje naar de Belastingtelefoon zult u een uitstel van 4 maanden krijgen. Mocht u door omstandigheden langer uitstel nodig hebben, zult u dit schriftelijk moeten aanvragen. U kunt dan een uitstel van maximaal één jaar krijgen.

Uiteraard is het aanvragen van uitstel niet vrijblijvend. De Belastingdienst zal dit uitstel niet verstrekken als u dit voorgaande jaren ook hebt gehad. Dit uitstel moet gezien worden als uitzondering. Daarnaast moet beseft worden
dat de Fiscus uw belastingaangifte veel later zal behandelen op het moment dat u gebruik maakt van de uitzonderingsregel.

Neem gerust contact met mij op voor vragen over uitstel van belastingaangifte 2022.
Uiteraard kan ik dit uitstel desgewenst ook voor u aanvragen of u helpen met het voorkomen van de noodzaak van het aanvragen. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

E-mailen
Bellen
Map
Info